Dit zijn de keukentrends van 2023

Het eind van 2022 is alweer in zicht en dat betekend dat er weer een nieuw jaar voor de deur staat, vol nieuwe woontrends, inspiratie en uiteraard nieuwe keukentrends op de keukenbeurzen. Natuurlijk zijn er een aantal keukentrends uit 2022 welke naadloos door zullen schuiven naar het volgende jaar. Maar er zijn ook een aantal nieuwe trends die aankomend jaar om de hoek komen waarbij natuurlijk, duurzaam en strak design een belangrijke rol speelt. Ben jij aan het oriënteren naar een nieuwe keuken? Dan mag je dit stuk over de keukentrends van 2023 niet missen!

De keukentrends van 2023 op een rij:

  • Zwart maakt plaats voor bruin
  • Terug in de tijd met kleur
  • Duurzame materialen
  • Natuursteen en composietbladen (Duurzame alternatieven voor marmer)
  • Dichte bovenkasten zijn terug van weggeweest
  • Leefbare werkeilanden
  • Chroom en RVS afwerkingen

Bruin wordt het nieuwe zwart

De strakke matte zwarte keuken zal de komende jaren zeker zijn charme nog niet verliezen. Maar één ding is heel zeker, de zwarte keuken trend krijgt in 2023 concurrentie. Zo zien we de kleur bruin steeds vaker terugkomen in accessoires en afwerkingen, gecombineerd met de zwarte keuken. Of juist als alternatief voor zwart in de keuken. De bruine tinten geven een warme en veilige uitstraling welke als betrouwbaar en neutraal ervaren wordt. Wat erg in de smaak valt na de hectiek van de afgelopen jaren waarbij de wens naar rust in huis is vergroot.

Structura 382

Terug naar de 70’s met de retro keuken

Een andere opvallende keukentrend voor 2023 is de retro keuken die je weer even mee neemt naar de 70’s. Deze styling combineert erg goed met de warme bruintinten, maar ook met trendkleuren als donkergroen, nachtblauw, aubergine, terra, zand en beige. Breng de nostalgische sfeer van vroeger terug in de keuken met alle gemakken en keukenapparatuur van nu. In de retro keuken zie je vooral ronde vormen, speelse details, gedurfde printjes en gedurfde kleuren terugkomen. En hoewel veilige en warme bruintinten het ook heel goed doen in de retro keuken, zal deze keukentrend pas echt tot zijn recht komen met de trendkleur van 2023: groen.

Easytouch 964

Duurzame materialen in de keuken

Duurzaamheid wordt ook in de keuken steeds belangrijker, niet alleen in wat we koken, maar ook hoe en waarop. Hoewel marmer en natuursteen nog steeds tijdloos en stijlvol zijn maken de composietbladen ook een opmars omdat dit een duurzamer materiaal is. Composiet wordt gemaakt van zand, graniet en polyesterhars welke gecombineerd kan worden met eindeloos veel kleurpigmenten. Van marmerlook tot betonlook en een ruime keuze aan kleuren.

Ook duurzame apparatuur wordt steeds belangrijker wanneer men aan het oriënteren is naar een nieuwe keuken. Zo maken afzuigkappen steeds vaker plaats voor recirculatie afzuigkappen welke in de kookplaat geïntegreerd zitten en restwarmte hergebruiken. Maar ook waterbesparende kranen en energiebesparende apparaten zijn niet meer uit een design keuken weg te denken.

Handig om te weten: sommige duurzame keukenapparatuur functioneert niet goed of niet volledig op een 1 fase groepenkast. Het kan voorkomen dat je bij het vernieuwen van je keuken je groepenkast moet laten vervangen.

Warm en donker hout

Hout is al jarenlang erg geliefd in de keukentrends, waar we vorig jaar vooral licht en neutraal hout zagen, wordt in 2023 juist gekozen voor donker hout en geribbelde panelen. Warme en donkere houtsoorten zijn tijdloos, chic en stijlvol. Maar ze geven vooral ook warmte aan je interieur zonder gebruik van heftige kleuren. Deze keukentrend van 2023 is ook makkelijk door te voeren naar de woonkamer, zeker wanneer je een open keuken of een groot kookeiland hebt.

Natura 744

Een keuken om in te leven

Op het gebied van kookeilanden zien we voor de keukentrends van 2023 eigenlijk twee trends elkaar aanvullen. De Mix en Match keuken en het gezellige keukeneiland waar geleefd mag worden. De gezellige keuken nodigt uit om lekker aan te kletsen terwijl er gewerkt of gekookt wordt. En het eiland hoeft helemaal niet identiek te zijn aan je keukenkasten. Zo zien we juist donkere houtkleuren gecombineerd worden met beige tinten of beton. En zien we de zwarte keuken graag gecombineerd worden met beige en grijstinten.

Fashion 175

Slimme technologieën die jouw keuken naar een hoger niveau tillen

Naast de prachtige designelementen en trendy kleuren, speelt technologie een steeds grotere rol in moderne keukens. In 2023 worden slimme technologieën de nieuwe norm, waardoor jouw keukenervaring nog beter wordt. Euro Kitchen blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en introduceert jou graag in de wereld van slimme keukenapparatuur.

Stel je voor: een kookplaat met ingebouwde sensoren die nauwkeurig de temperatuur regelen en je helpen om perfecte gerechten te bereiden. Of een oven die je op afstand kunt bedienen via je smartphone, zodat je alvast voorverwarmd kunt beginnen met koken wanneer je onderweg naar huis bent. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de slimme technologieën die jouw keuken naar een hoger niveau tillen.

Met slimme apparatuur kun je ook recepten volgen op een geïntegreerd scherm, waardoor je stapsgewijze instructies en handige tips krijgt tijdens het koken. Het is zelfs mogelijk om jouw slimme keukenapparaten te verbinden met spraakgestuurde assistenten, zodat je met eenvoudige spraakopdrachten jouw keuken taken kunt laten uitvoeren.

Inox 216

[fs-toc-omit]Zelf inspiratie opdoen?

Kom langs bij onze showroom en ervaar alle stijlen zelf. Ons adres is:

Ringdijk 524A | 2987 VZ Ridderkerk

Google Maps